Veelgestelde vragen (FAQ)

Moet ik nog een vloer leggen en waar moet ik rekening mee houden?

De nieuwbouwwoningen worden kaal opgeleverd. U dient zelf een vloer te (laten) leggen. Let wel op dat hier speciale eisen aan verbonden zijn (minimale geluidreductie en in diverse ruimten geschikt voor vloerverwarming). In de huurovereenkomst staat exact opgenomen waar de vloer in de door u gehuurde woning aan moet voldoen. Vloertegels en plavuizen mogen sowieso niet.

Hoort er een parkeerplaats bij het appartement?

Nee, er zijn geen parkeerplaatsen gekoppeld aan de appartementen. Er worden wel voldoende parkeerplaatsen gemaakt direct naast of rond de gebouwen.

Is er een aparte berging bij het appartement?

Elk appartement heeft een eigen af te sluiten berging op de begane grond.

Hoe zijn de wanden en plafonds afgewerkt?

De wanden worden behangklaar opgeleverd. De plafonds worden gespoten in de standaard RAL-kleur.

Kan ik zelf een keuken en/of badkamer uitkiezen?

De appartementen worden voorzien van een luxe keuken met inbouwapparatuur en een comfortabele badkamer.
De keuken wordt voorzien van een koel-vriescombinatie, inductiekookplaat (60 cm), afzuigkap, combi-oven of oven en vaatwasser. De badkamer wordt voorzien van inloopdouche, designradiator, extra brede wastafel met twee kranen en een spiegel. De keuken- en badkameropstelling kunt u op de website terugvinden in de plattegronden. Het is niet mogelijk om deze zelf uit te kiezen.

Hoe ver van tevoren weet ik wanneer ik de sleutel krijg?

Wanneer wij exact weten wanneer uw appartement wordt opgeleverd, ontvangt u bericht van ons. Wij streven ernaar om u 4 tot 2 weken voor de oplevering te informeren.

Wanneer zijn de appartementen klaar en zou ik kunnen verhuizen?

De appartementen worden naar verwachting voorjaar 2019 (april/mei) opgeleverd. Let op! Dit is een prognose waaraan geen rechten kunnen worden ontleend. De opleverdatum kan door weersomstandigheden, aanleveren afbouwmateriaal etc. worden bijgesteld. De opleverdatum staat om die reden nog niet vast. Verhuurder zal de definitieve ingangsdatum tijdig aan huurder bekend maken.

Zijn er naast de huurprijs nog servicekosten?

Ja, er worden servicekosten gerekend. Deze worden nog vastgesteld.

Hoe worden de woningen toegewezen?

Aan de hand van de gestelde inkomenseis, beschikbaarheid, volledigheid van uw dossier, finale credit check en voorkeur worden de appartementen toegewezen. Als er meerdere inschrijvingen voor hetzelfde appartement zijn, dan wordt er toegewezen door de verhuurder.

Wat zijn de inkomensrichtlijnen om te huren?

1 persoon: 4x de huurprijs = Bruto maandinkomen
2 personen: 4 x de huurprijs = Bruto maandinkomen (bruto-maandinkomen van partner wordt voor 50% meegerekend in de inkomenstoetsing)

Voorbeeld: U heeft een bruto maandinkomen van € 3.200,- en uw partner € 2.000,-. Dan betreft het gezamenlijk bruto maandinkomen voor de inkomenstoetsing € 4.200 (€ 3.200,- + 50% van € 2.000,-). Het gezamenlijk bruto maandinkomen van € 4.200,- / 4 = € 1.050,- dit is het bedrag waarvoor u maximaal mag huren.

Vakantiegeld, vaste bonus en een vaste 13e maand mogen worden meegerekend bij het bepalen van het bruto jaarinkomen. Flexibele bonussen, winstuitkering en vergoeding voor een leaseauto kunnen niet worden meegenomen in de inkomenstoetsing.

Voor gepensioneerden geldt een lager benodigd inkomen door de lagere belastingdruk. Het belastbaar inkomen kan verhoogd worden met 30%.

Deze inkomensnorm geldt ook voor zelfstandigen. Bij zelfstandigen wordt uitgegaan van het netto bedrijfsresultaat. Voor zelfstandigen gelden daarnaast nog aanvullende voorwaarden. Zelfstandige ondernemers dienen een recent uittreksel uit het handelsregister bij de kamer van koophandel en een door een erkend accountant gewaarmerkt accountantsrapport te overleggen. Daarnaast dient er minimaal sprake te zijn van 2 complete boekjaren. Indien u een zelfstandig ondernemer bent, dient een waarborgsom van minimaal 3 maanden verstrekt te worden vóór ondertekening van het huurcontract.

Vrij beschikbaar vermogen op een Nederlandse bankrekening kan gebruikt worden indien niet direct wordt voldaan aan de inkomenseis. Dit is ten alle tijden ter beoordeling van de afdeling verhuur.

Bij twijfel of u aan bovenstaande voorwaarden voldoet zal uw individuele situatie bekeken worden en kunnen er aanvullende voorwaarden gesteld worden, u dient dan rekening te houden met bv. een waarborgsom of bankgarantie ter hoogte van 3 maanden de brutohuurprijs.

Wat is de minimale huurtermijn?

U huurt het appartement altijd voor een minimale periode van 1 jaar, daarna is de huur maandelijks opzegbaar met een opzegtermijn van 1 kalendermaand. Indien de huurovereenkomst ingaat per de helft van een maand dan huurt u eerst voor minimaal 1 jaar en 15 of 16 dagen.

Kan ik de appartementen bezichtigen?

Vanwege veiligheidsrichtlijnen op het bouwterrein, is het helaas niet mogelijk om de appartementen te bezichtigen. Mogelijk wordt er een kijkdag georganiseerd waar u tijdig voor wordt uitgenodigd indien u bent aangemeld als geïnteresseerde of wanneer uw aanvraag reeds is goedgekeurd.

Kan ik huurtoeslag ontvangen?

De appartementen worden allemaal verhuurd in de vrije sector. Het is niet mogelijk om huurtoeslag aan te vragen.

Moet ik inschrijf- of bemiddelingskosten betalen?

U hoeft geen inschrijf- of bemiddelingskosten te betalen. Er is ook geen sprake van verhuurcourtage.

Ik wil een appartement huren, hoe kom ik daarvoor in aanmerking?

Meldt u aan via deze site en geef daarbij uw voorkeur op voor de huisnummers. Wij adviseren om meerdere voorkeuren op te geven. Vervolgens zal het verhuurteam op datum van compleet melden dossier en bij juiste beschikbaarheid een woning toewijzen. Als er meerdere inschrijvingen voor dezelfde woning zijn, dan wordt er toegewezen. Uiteraard worden uw stukken beoordeeld om te zien of u voldoet aan de gestelde eisen.

Wanneer start de verhuur

De inschrijving loopt tot en met 8 november. Tot die tijd kunt u reageren op de appartementen door daarbij uw voorkeur op te geven. Na 8 november worden de appartementen toegewezen.
Er zitten geen kosten verbonden aan het inschrijven en u verplicht zich nog nergens toe.